Átjáró

A Kapu, amelyet bármikor megnyithatsz a szíveden keresztül. Néhány dolog, ami a vándorúthoz feltétlenül kell...

Friss topikok

  • kiskecske67: Légy oly kedves küldd el nekem is a bizonyítékot! Köszönöm! vitaminmania@citromail.hu (2021.04.16. 14:09) A Belső Föld
  • Miklós Ferenc Zsolt: Adjon egy tippet, hogy hagyjam abba a dohányzást, mert már ráment egy ház ára. A feleségemnek már ... (2021.02.20. 05:59) A Mars-fű rejtélye ( Mi a dohány? )
  • Solyiah: Nagyon tetszenek amiket írsz, bár a szótáramban nem szerepelnek a "kell" vagy "erős kísérletet tes... (2018.06.24. 23:33) A Góbi sivatag rejtélye - Shamballa
  • László Temesi: Nagyon tetszett, tudatosságomat nagyban elősegítette ez az útmutató. Hiszem, hogy így van és tudom... (2016.02.17. 21:12) Saját versek: Az utolsó fa
  • István Darázs: Sosem gondoltam volna! (2013.02.07. 18:15) Alternatív és olcsó gyógymódok

Linkblog

Amikor úgyérzed, egy állat lelke lakik benned...

2017.04.17. 11:44 pentalacko

Sok ember szimpatizál vagy vonzódik állatokhoz, esetleg úgy érzi hogy bizonyos állatok lelke lakik benne. Az indián kultúrákban ez a jelenség nem ritka, de megfigyelhetjük néhány eurázsiai népcsoportnál is és a magyar mondavilágban is könnyen lekövethetjük.
Sámáni és táltos körökben sem ritka, hogy az állatok segítségét kérik egy-egy rituáléhoz.
Miről van itt szó?
A lényeg a következő: - az emberi lélek a korszakok alatt egy rendkívül hosszadalmas és bonyolult fejlesztő folyamaton ment keresztül, ahol a lélek egy adott szakaszban állati szinteket képviselt. A Bukás után, miután az emberiség egy része belezuhant a dialektika feneketlen örvényeibe, az emberi lélek fejlesztésében érintet lények egy csoportja átvezette a bukott emberiséget egy tanulási folyamaton, ahol az ember lelke az ásványtól a mai emberéig minden lelki szintet képviselt. Nem ő volt tehát a mai ásvány jelensége vagy egy ősi növény például, de ezen élethullámok lelki színvonalát kellett átélnie. Azok, akik ezekben a korszakokban a megfelelő lelki minőségeket elérték tehát, a lelkükben hordozzák az ásványi szinttől a növényi és állati szintek lélekesszenciáját is, mivel ez szükségeltetett ahhoz, hogy méltán képviselhessünk egy emberiséget, mely a „gondolkodó lény”, a Mannasz prototípusát hivatott képviselni.
Sajnos ez a folyamat a legtöbb embernél ismét megrekedt (eddig csak a Föld-korszakban  33 emberiség kezdte „előröl” az iskolát), így a „gondolkodó” ember egy aránylag kis csoport kivételével visszacsúszott egy gondolkodni képes állat szintjére, ami jobbára túlélési ösztönök által vezérelt ön- és közveszélyes hordák képében nyilvánul meg. Emiatt van az, hogy dicső emberiségünk kipusztította mindössze 150 év alatt az állatvilág 80 százalékát, a növényvilág 40 százalékát és az ásványvilág legjavának 90 százalékát. Ebben a hajlamában természetesen nagyban szerepet játszik az is, hogy egy a bukást reprodukáló ember ösztönből gyűlöli az előző lelki szintjeinek képviselőit, melyek tudat alatt őt a bukott lelki állapotra emlékeztetik. Azokat az embereket, aki lelkileg ezen természeti birodalmakat képviselik, könnyen lekövethetjük, hiszen ha pl. az állati élethullámot nézzük, van aki ravasz mint a róka, mások vaddisznóként taposnak bele mások életébe, stb…

Jelenleg ott tartunk, hogy az ásványvilág magasan, a növényvilág sokkal jobban, az állatvilág pedig eredményesebben tölti be földi feladatát, mint modern korunk embere, így az ezeket a birodalmakat vezérlő elvek sokkal tisztábbak, mint az általános emberi tudat. Ennek tudatában sok magas szellemi színvonalon élő ember, mint pl. táltosok, sámánok, javasok és egyéb szellemben tudatos emberek kapcsolódnak vagy kikérik más természeti birodalmak, pl. a növényvilág fáinak, vagy az állatvilág fajait vezérlő csoportszellemek tanácsát vagy segítségét, mivel így jóval tisztább információkhoz, erőkhöz és képességekhez jutnak. Gaia ereje ugyanis minden szellemben, így a csoportszellemben és az egyéni tudatban megjelent szellemben is képes megnyilvánulni, ami a Teremtés sokkal magasabb szintjeit képviseli, mint pl. egy normál tudatállapotban élő embernél, aki bukott tudattal létezik a dialektikában. Emiatt sok lelki szinten elsivárosodott ember inkább a természet alatti világokhoz fordul már segítségért, ahol csak pl. démoni tudatra tehet szert, ami a lélekfejlődésben esetleg végleg megrekeszti vagy sok ezer évvel visszadobja egy nagyon nemkívánatos fogságba, amiből talán már ki sem tud keveredni. Egyébként a démoni tudat megjelenése és az ezzel járó embertelen viselkedés lassan társadalmilag elfogadott, ami mindenféleképpen a végidőket harangozza be a dialektikus emberiség számára.

Mind az ásványvilág, mind a növény- és állatvilág lelki tükröt tart elénk, s ha képesek vagyunk megérteni az üzeneteiket, akkor egy magasabb tudatállapotot készítünk elő a lényünkben, mivel esszenciálisan egy olyan neutrális lélekállapotot idézhet elő, amiből a Teremtés tiszta információit könnyebben eléri az emberi lélek, és így sokkal tisztább alapot képez egy újrakezdéshez. Ez magyarázza a törekvést, amikor az emberek bio-táplálkozásra próbálnak ráállni, vagy öko-faluba költöznek. Természetesen nincs mindenkinek erre szüksége, hisz ezek csak emlékeztetők arra az időszakra, amikor egy nagy korszaklezárás után (ami háborúkkal és kataklizmákkal járt) az emberiség erre alkalmas része ismét tiszta lappal kezdhet.
Jelenleg az ásványvilág, növény- és állatvilág is olyan lelki fejlődésen megy keresztül, ami már szükségtelenné teszi az elvonulást a tiszta esszenciákat hajszoló ember számára, mivel az ember lélekfejlődésének hangsúlya a fizikai szintekről az éteri szintekre helyeződik át, ami közvetlen hozzáférést eredményez az információkhoz melyek esetlegesen a lelki fejlődéséhez szükségeltetnek. Mostani korszakunkban az ezeket is vezérlő szellemi elvek már a légkörből közvetlenül is felvehetők, csak az erre érett embernek meg kell ezt a folyamatot értenie és rá kell nemesednie a szellemi erők közvetlen felvételére.

 

totemek.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: lélek szellem totem Totemállat állatlelkek

A bejegyzés trackback címe:

https://atjaro-penta.blog.hu/api/trackback/id/tr7712431863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása