Átjáró

A Kapu, amelyet bármikor megnyithatsz a szíveden keresztül. Néhány dolog, ami a vándorúthoz feltétlenül kell...

Friss topikok

  • kiskecske67: Légy oly kedves küldd el nekem is a bizonyítékot! Köszönöm! vitaminmania@citromail.hu (2021.04.16. 14:09) A Belső Föld
  • Miklós Ferenc Zsolt: Adjon egy tippet, hogy hagyjam abba a dohányzást, mert már ráment egy ház ára. A feleségemnek már ... (2021.02.20. 05:59) A Mars-fű rejtélye ( Mi a dohány? )
  • Solyiah: Nagyon tetszenek amiket írsz, bár a szótáramban nem szerepelnek a "kell" vagy "erős kísérletet tes... (2018.06.24. 23:33) A Góbi sivatag rejtélye - Shamballa
  • László Temesi: Nagyon tetszett, tudatosságomat nagyban elősegítette ez az útmutató. Hiszem, hogy így van és tudom... (2016.02.17. 21:12) Saját versek: Az utolsó fa
  • István Darázs: Sosem gondoltam volna! (2013.02.07. 18:15) Alternatív és olcsó gyógymódok

Linkblog

Aranyrögök az elfeledett Út porában…

2018.05.15. 10:22 pentalacko

Óvatlan dolog talán oly bonyolult, és fogalmilag is nehezen megragadható dolgokról gondolatokat papírra vetni, mint amilyen a történelem és az idő.

A történelem- és időhamisítás kérdései pedig már-már annyira titokzatos jelenségeknek tűnnek, hogy azokkal az ember vagy nem foglalkozik, vagy zárójelbe téve minden fenntartását veti bele magát a kutatás és felfedezés örömébe.

Mi mindent fog át a történelem? Politika- és államtörténetet, társadalomtörténetet, művészettörténetet, nyelvészetet, régészetet és még vég nélkül sorolhatnánk.

Az emberiség valós történelme az idők folyamán számtalanszor megcsonkult, átírták, az eseményeket szándékosan meghamisították. Ebben az ármányban részt vettek pl. a világvallások papjai, a politikusok és uralkodók. Pedig ez elég nagy bűn ahhoz, hogy az elkövetők józan esze és az érző szíve hangot kapjon, de lelkiismeret híján inkább eladták a lelküket az ördögnek.  Ilyen nagy ármány volt pl. VII. Konstantin, más néven a „bíborban született” bizánci császár szervezkedése, aki hatalma biztosítása érdekében gond nélkül talált olyan szövetséges nagy uralkodókat és vallási vezetőket, akikkel karöltve átírták és meghamisították a középkor eseményeit. Miért?
Mert a valós történelem leleplezi a kapzsiságot, a hatalomvágyat és felfedi annak tényét hogy mind szabadok és testvérek vagyunk. Ez pedig a hatalom birtokosainak nem jó…egyáltalán nem. Ha nincs megosztottság csak egység, a hatalom elbukik.

Vannak olyan események, melyeket nyomon lehet követni még a hamisítások ellenére is. Ilyen pl. a belső kereszténység kialakulása, mely nem a keresztény természetegyház létrejöttére utal, hanem olyan szellemi irányzatok kialakulására, melyek közrejátszottak az európai szabad szellem felszabadításában.

Lássuk csak, hogy milyen események nem szerepelnek a történelemkönyvekben…

A Párthus Birodalom a Világosság egyik nagy bölcsője volt. Fennállása idején a királyok szakrális birodalomban uralkodtak. Ez a birodalom ideális hely volt arra, hogy a Világosság impulzusai megszülessenek és kifejlődjenek, majd onnan kiindulva eljussanak az egész világra.

A Góbi sivatag, mely akkor szent helynek számított, és senki sem tekintette birtokának, rejtett egy csodálatos helyet mélyen a végtelen pusztaság közepén, mely csak a beavatottak számára volt megközelíthető. A környező népek félték és tisztelték, senki sem merte háborgatni, akik úgy tartották hogy az itt élő Siddhákat, a „megdicsőülteket” a természeti szellemek egész sora védi, így halandónak lehetetlen volt megközelíteni. Shamballa szerzetének is nevezték ezt a helyet, vagy Ízisz szigetének.

Az Arany Úton, mely Mongóliából a Góbi sivatag mélyéről Kínán át a Párthus birodalomba vezetett, sok küldött érkezett, hogy a világnak elhozza a szellemi megújulás impulzusait. Itt a végtelen Csend magányában, a Góbi központjában születtek meg a hatalmas megújító szellemi ideák, amik sokszor nagy küldöttekben öltöttek alakot, mint pl. Lao-Ce, Mani vagy akár Jézus, ki valójában pártus királyfi volt.

Innen indult ki a manicheizmus, a buddhizmus, a zoroánizmus és a belső kereszténység minden kezdeménye, többek közt az esszénus rendé is.

Az esszénusok, akik sok-sok évig készültek a Megváltó inkarnációjának fogadására, létrehoztak egy belső közösséget, amely arra rendeltetett, hogy előbb Jánost, majd Jézust, a Megváltót a világnak ajándékozza. Később a templomos lovagrendek segítségével tanaikat elterjesztették egész Európában.

A Párthus Birodalom határait övező országok, melyek korábban szintén a birodalomhoz tartoztak, mint pl. Egyiptom, Szíria, és a Kis Ázsia országai ugyanis minden ellenkezés ellenére is bizonyíthatóan a kereszténység bölcsője és a korai kereszténységre legnagyobb hatást gyakorló térségek voltak.

Később a Bogumilok folytatták az esszénusok munkáját, s az ebből a térségből beáradó szellemi impulzusokat egész Európában és más földrészeken (pl. Kanadában) is  elterjesztették, akár a manicheizmus hívei, akiknek a hatására a középkori katárság, a Szent Grál Őrei és Rózsakeresztesek tovább vitték a Fáklyát.

A Párthus Birodalmat a Szasszanida Birodalom váltotta fel.

Az akkori uralkodó - Ardashir fia, Shaipur ( vagy Shapur ) Perzsiában a Világosság tiszteletére megalapította a Szent Várost, melyet róla neveztek el. Itt képezték a Fény papjait, akik innen kihordták a Világosságot az egész világra.

Ardashir dinasztiájának a névadója egyébként Sassan, a nagyapja, aki Anahita istennő főpapja volt.

Sassan egy volt a Beavatottak közül, akik az Egyetemes Szerzet szolgálatában álltak.

Shaipur olyan vallást akart létrehozni minden vallás szintéziseként, amely a világ minden népének a megszabadítását szolgálta volna.

Alattvalóit a Forráshoz szerette volna elvezetni, amely Örökké buzog.

Ennek a hatására szerveződtek az ősvallási mozgalmak és szellemi iskolák, melyeknek örökösei még a mai napig is dolgoznak az Emberiség Megszabadító Műben.

A Selyem Úton, mely több tucat nép birodalma mentén haladt és összekötötte a Keletet a Nyugattal, a hunok voltak a rendfenntartók, akik a békét vigyázták. A Pártus birodalom és Szkítia közösen tartotta fenn a Vigyázók seregét, akik a hunok vezetésével sok száz évig megtartották az egyensúlyt.

A nagy birodalmak feloszlása és a népvándorlás biztosította, hogy a megújító szellemi impulzusok mindenhová eljussanak, így az Arany Út és a Selyem Út megszűnése után a kalandozásokkal és a hódításokkal a közép kor kezdetére szinte egész Európában elterjedtek a keleti impulzusok, amik aztán az adott területen élő népek lelkiségéhez igazodva kibontotta értékeit, s beépült a néplélekbe.
Sok országban futótűzként terjedt el a Világosság és Fény tana.

Ezt a különböző természetvallások papi hierarchiája félelemmel nézte, s így kieszközölte az uralkodóházakban az üldöztetést, cserébe biztosította az uralkodót a támogatásával és megerősítette annak hatalmát.

Így esett meg az pl., hogy István koronázása után máglyára küldött több ezer táltost, s így történhetett meg az albigensek üldözése és máglyára vettetése az inkvizíció idején.

 

11001865_944280935590155_5381131033248803973_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atjaro-penta.blog.hu/api/trackback/id/tr7513945078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása