Átjáró

A Kapu, amelyet bármikor megnyithatsz a szíveden keresztül. Néhány dolog, ami a vándorúthoz feltétlenül kell...

Friss topikok

  • kiskecske67: Légy oly kedves küldd el nekem is a bizonyítékot! Köszönöm! vitaminmania@citromail.hu (2021.04.16. 14:09) A Belső Föld
  • Miklós Ferenc Zsolt: Adjon egy tippet, hogy hagyjam abba a dohányzást, mert már ráment egy ház ára. A feleségemnek már ... (2021.02.20. 05:59) A Mars-fű rejtélye ( Mi a dohány? )
  • Solyiah: Nagyon tetszenek amiket írsz, bár a szótáramban nem szerepelnek a "kell" vagy "erős kísérletet tes... (2018.06.24. 23:33) A Góbi sivatag rejtélye - Shamballa
  • László Temesi: Nagyon tetszett, tudatosságomat nagyban elősegítette ez az útmutató. Hiszem, hogy így van és tudom... (2016.02.17. 21:12) Saját versek: Az utolsó fa
  • István Darázs: Sosem gondoltam volna! (2013.02.07. 18:15) Alternatív és olcsó gyógymódok

Linkblog

Összeférhetelenség...

2013.11.17. 13:27 pentalacko

kulcs.jpg

Nem vagyok senki. Nem vagyok gyógyító, vagy guru a szó köznapi értelmében…
Gnosztikus vagyok, az Egyetemes Tan hirdetője. Emiatt sokan jönnek hozzám mégis.
Néhány ismerős és barát esete arra késztet, hogy a konzekvenciák egy részét nyilvánosan is levonjam…mert az önzés, a halálfélelem és a létfenntartás ösztöne ÖSSZEFÉRHETETLEN a Hittel, a Reménnyel és a Szeretettel!

Több ismerősöm és barátom kért tanácsot, vagy segítséget olyan problémákkal vagy betegséggel kapcsolatban, amelyekre már semmiféle gyógyír sem használt. Nyilván nem használt, hiszen olyan betegségről vagy problémáról van szó, ami mögött olyan erők állnak, melyek fölött nincs hatalmunk, vagy a hatáskörünk. Az Önismeret teljes vagy részleges hiányáról beszélek. Mindig erre fogok vonatkoztatni tehát, így amit szeretnék közölni, könnyen érthető lesz.

Tehát az első lecke annak megértése: - nem vagyok, nem vagyunk Mindenhatók. Senki se gondolja, hogy azért került a dialektikus világba, mert itt jó, vagy hogy nyaralni jött. Nem. Azért vagyunk itt, hogy tanuljunk, akár keserű tapasztalatok árán is. Minden, értsük tehát jól.., hogy minden ami itt ebben a világban történik velünk, egy Példázat. Így gondoskodnak arról, hogy csak akkor léphessünk tovább fejlődésünkbe, ha erre tényleg érettek vagyunk. Akinek kétségei vannak e-felől, gondoljon a vegetatív idegrendszerre. Ha az nem lenne, már rég meghalnánk egy rossz gondolattól, vagy egy helytelen érzelmi kitöréstől. Ám a vegetatív idegrendszer gondoskodik róla, hogy a hülye gyerek eljátszadozzon a kalitkájában anélkül, hogy szélsőséges viselkedése és kritikus életállapota miatt túl nagy baja esne. Ebből következik, hogy a betegség NEM baj, hanem a tanulás végső formája. Ha nem értesz a megrovó, atyai szavakból, akkor földbe döngölnek. Ennyi.

Második lecke: - egy seggel nem ülhetsz meg két lovat! Választanod kell: - vagy a dialektika módszereit választod, vagy olyan módszert, ami a Teljesen Máson alapul. Ez két ellentétes erő !!!! Ha te a „Föld gyógyító erejét” próbálod felhívni, ne hívd fel közben az „Ég gyógyító erejét” is, mert ezt senki sem bírná ki. Ez két ellentétes erőhatás. A rendszered olyan mértékű nyíróerőnek lesz kitéve, hogy nagyon gyorsan elhasználódik, és mikrokozmikusan is súlyos károkat szenved. A félreértések elkerülése végett itt NEM a dialektikus világ két szférájának erejéről van szó…az Ég kifejezés itt NEM a természetszellemek, angyalok és egyéb dialektikus entitások befolyásáról szól. Nem. Ők ugyan úgy a Föld erejét közvetítik, csak annak finom-agyagi formájában. Ez legfeljebb tűzoltás, a probléma megoldásának eltolása.
Senki sem mondta, hogy ha ég a Házad, ne oltsál Tüzet. De az újjáépítést NE a tűzoltóktól várd! Azt neked kell megtenni.

Harmadik lecke: - Hit, Remény és Szeretet.
Ha végleg meg akarsz Szabadulni, ha tényleg meg akarsz Gyógyulni, NEM találod meg a dialektikában ennek gyógymódját. Azért betegszünk meg, mert el vagyunk választva a Logosz Eredeti Szellemiségétől. Ha a lélek el van választva a Szellemtől, haldoklik. Ennek számos fokozata van, mely a diszharmóniát idézi elő testben, lélekben egyaránt. Minden fizikai, lelki és mentális problémának ez a gyökere. Ha tehát a végleges gyógyulásra vágysz, el kell állnod a dialektika szokásos gyógymódjaitól, mert saját magadat NEM tudod kirángatni a hajadnál fogva a dialektika mocsárból. Egy olyan mikrokozmikus regenerációra van szükség, ami az Eredeti Világegyetem Erejével, a Gnózis erejével történhet csak meg. Minden más kudarcba fullad. Ironikus módon a Végleges Gyógyulásnak is bennünk van a gyökere, de ezt nem lehet dialektikus módszerekkel aktiválni. Aki szeretne a végleges gyógyulás útjára lépni, legmélyebb lényében kell keresnie a választ. Itt jön be az Önismeret útja. Ha ezt valaki nem járja be, nem aktiválódik benne az az isteni rész, amely meghozná ezt a végleges gyógyulást. Legyetek tehát alázattal az Élet iránt, alázattal a Logosz iránt, hogy méltónak találtassatok erre a Végleges Regenerálódásra. Ezt a folyamatot kizárólag Hittel, Reménnyel és Szeretettel lehet kieszközölni. Ezek olyan erők, melyeknek forrása bennünk van, az élet-rendszerünkben. Ha a Szívet, Fejet és Medencét hagyod önmagadban a Logosz Ereje által, a Gnózis által regenerálni, ezek az Erők élő és ható intelligenciákként emelnek ki téged véglegesen a dialektika mocsarából.

Szólj hozzá!

Címkék: isten tudat ébredés logosz Gyógyulás Egyetemes Tan Gnosztikus

A bejegyzés trackback címe:

https://atjaro-penta.blog.hu/api/trackback/id/tr365638988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása