Átjáró

A Kapu, amelyet bármikor megnyithatsz a szíveden keresztül. Néhány dolog, ami a vándorúthoz feltétlenül kell...

Friss topikok

  • kiskecske67: Légy oly kedves küldd el nekem is a bizonyítékot! Köszönöm! vitaminmania@citromail.hu (2021.04.16. 14:09) A Belső Föld
  • Miklós Ferenc Zsolt: Adjon egy tippet, hogy hagyjam abba a dohányzást, mert már ráment egy ház ára. A feleségemnek már ... (2021.02.20. 05:59) A Mars-fű rejtélye ( Mi a dohány? )
  • Solyiah: Nagyon tetszenek amiket írsz, bár a szótáramban nem szerepelnek a "kell" vagy "erős kísérletet tes... (2018.06.24. 23:33) A Góbi sivatag rejtélye - Shamballa
  • László Temesi: Nagyon tetszett, tudatosságomat nagyban elősegítette ez az útmutató. Hiszem, hogy így van és tudom... (2016.02.17. 21:12) Saját versek: Az utolsó fa
  • István Darázs: Sosem gondoltam volna! (2013.02.07. 18:15) Alternatív és olcsó gyógymódok

Linkblog

Alternatív és olcsó gyógymódok

2010.11.09. 19:53 pentalacko

Hidrogénperoxid

Megvan az influenzára a jó hagyományos, természetes  módszer, mint a fokhagyma, bor, gyógyteák és a videóban ajánlott ezüstkolloidon www.youtube.com/watch kívül egy roppant hatásos és nagyon olcsó  szerre hívnám fel a figyelmet, melyről a Magyar Világ című hetilapban Kovács József metafizikai pszichoterapeuta, nem konvencionális gyógyító              ( Elérhetősége: 70/3275753. könyvrendelés is.) sorozatban írt ( Az olvasott  utolsó két cikk: 2009.okt.29 és nov. 5,) mely szerint a hidrogénperoxid az a szer, mellyel csaknem minden betegség esetében sikerrel alkalmazható és nem minősül gyógyszernek, ráadásul minimum 200 éves kutatás áll mögötte, de sajnálatos módon az orvosok zöme, természetesen nem véletlenül nem jut hozzá a kutatások eredményeihez, hiszen ezen kutatási eredmények nagy része csak egy kis zárt körben terjesztett szaklapokban kerül nyilvánosságra. Dr. Malahov, Dr. W. Duglas, Dr. Neumivákin professzor nyomán a hidrogénperoxid, mint nascens oxigénre bomló, erős antioxidáns, mely nem csak a sejtek funkcióját képes visszaállítani, hanem eltávolít a sejtből minden nem odavaló anyagot. „Mivel a hidrogénperoxid megsemmisít mindennemű patogén mikroflórát, így alkalmazható különböző vírusos fertőzések esetében, gombás megbetegedéseknél, gennyes fertőzéskor, belek baktériumfertőződésénél …” „ Neumivakin a hidrogénperoxidról írt tanulmányában nyomatékot ad annak az álláspontjának, miszerint a hidrogénperoxid a szervezetben végbemenő mindennemű rendellenes anyagcsere – folyamatainak a visszarendezője, függetlenül attól, hogy milyen eredetű a betegség: szív és ér, légúti, ideg, endokrin vagy egyéb rendszeri. A különbség csak a kezelés módjában rejlik.  „ …”a rákos betegségek sikeres kezelése hidrogénperoxiddal azzal magyarázható, hogy a rákos sejt csak oxigénhiányos közegben képes létezni.” „ A hidrogénperoxid úgyszintén hatásos olyan immunhiányos betegségeknél, mint a vörös lupus, bármilyen allergiás megnyílvánulás az izületek tokjára, az izületek körüli szövetekre terjedő idült gyulladás ( reumatoid arthritis), stb. ” A hidrogénperoxiddal való kezelés abszolút kontraindikációjaként az Izsevszki Állami Orvosi Akadémia a következő betegségeket jelzi: fibrino – genopénia, hajszálér toxikózis, trombocitopéniás purpuna, hemofilia, DVS – szindróma, hemotikus anémia. Más esetekben a hidrogénperoxid belső használatának és vénába juttatásának az ajánlott mennyiségben a kezelési séma betartása mellett ellenjavallata nincs. Ám szeretném figyelmeztetni kedves olvasókat, hogy a hidrogénperoxid vénába juttatása injekciós tűvel csakis orvosi megfigyelés mellett történhet. Azok az orvosok, akik először ismerkednek ezzel a módszerrel, előbb a félelem és a kockázatérzet mellett végzik az ilyen kezelést. Később úgy megszokják, hogy nem tudják nélkülözni az eljárást komolyabb betegségek kezelése során.” 

  A hidrogénperoxidot orvosi ellenőrzés nélküli belső használatra jellemzően a következőképpen javasolják : Mindenképpen a gyógyszertárban kapható 3% -os oldatból, étkezés előtt, vagy étkezés után 1,5 órával, napi háromszor tíz csepp, 2- 3 dl vízben. A másik javallat: 1 liter vízbe 10- 15 millilitert.

 

 

 

 

 

 

 

 

FASZÉN

 (aktív szén)

 

 1813-ban egy Bertrand nevű kémikus nagyközönség előtt bevett 5 gr arzént (1 púpos kávéskanálnyi), ami 150 ember halálához elegendő. Ezt követően faszenet evett, majd mosolygott egész este, mivel haja szálla sem görbült.
 
1831-ben egy másik francia, Touéry (montpellier-i patikus) tartott bemutatót, de ezúttal a Francia Akadémia tudós orvos urai előtt; 1 gr strychinint nyelt le (10-szer többet a halálos dózisnál). Ez a méreg 10 perc alatt végez az emberrel a teljes tébolyig feszített röhögéssel és lélegzetvesztéssel. (A látványtól is örök sokkot lehet kapni.) Az akadémikus urak teljes döbbenetére Touéry teljesen nyugodt maradt és mosolygott a tudományos urakra. A méreg hatását aktív szénnel közömbösítette.
Az ebers-i papirusztól (ie. 1550) Hippokrátészen keresztül, és századok orvosain át használják és javallják a faszenet. A XIX. század végén és a XX. század elején 40 orvosi disszertáció szól a faszénről (aktív szén).
A mai kutatások azt is bizonyítják, hogy megköti a vírusokat és a baktériumokat is, sőt a baktériumok termelte mérgeket a belekben (vagy fordítva).Megköti a permetszerek, gyomirtók mérgeit, idegen hormonokat, sőt még a radioaktív anyagok egy részét is, valamint orvosságok, ideggyógyszerek, fogamzásgátlók maradékát is.
Az utóbbi tíz évben csak angolul 500 tanulmány jelent meg 10 000 tudományos referenciával ezzel kapcsolatosan.
 
A legújabb kutatások a vese megtisztítását és ösztönzését is igazolják.
Mindent egybevetve a faszén a legegyszerűbb, a legolcsóbb és leghatásosabb tisztító és felújulást segítő szer, amit sem a népesség, sem a betegek, sem az orvosok java nem ismer.
 
- 1 cm3- 1 km2 felszívó felülettel rendelkezik, 40-szer több, mint az agyagé;
- 500 gr faszén 50 000 millió pórust tartalmaz;
- tömegének 97-100-szorosát képes megkötni, pl. szén-monoxidból, 180-szorosát ammóniából, 165-szörösét kéngázból.
 
A faszén hatása a belekben
 
A bélfal áteresztő, ozmózis elven működő felület, így kiegyenlíti a bélfalon belüli és kívüli oldható anyagokat.
Vagyis, ha a belek el vannak szennyeződve, akkor a limfatikus rendszer, a nyirokrendszer nem tud a belekbe jutni.
Az aktív szén felszabadítja a bélfalakat, így az ozmózis elven megtisztítja a vért és a nyirokrendszert
(vérsavót).
 
Dr. Denis Burkitt kutatásaiban az alábbi tényeket közli:
 
- a természeti népek az elfogyasztott étek salakanyagának 80%-át átlagosan 32 óra alatt eltávolítják,
- egy európai organikus élelmiszereket fogyasztó ember 40 óra alatt,
- egy átlagos tömegétkezést folytató angol fiatal 72 óra alatt,
- és egy öreg angol 360 óra alatt! (15 nap!!!).
Ennek ellenőrzésére is kiváló a faszén vagy a céklarépa.
Még teljesen egészséges szervezetű, organikus eredetű növényi étkezésnél is 5 nap, amíg a maradék salakanyag 100%-osan távozik; vagyis a méreg vagy allergiaanyag 6 napig utazik át és szívódik fel!
A mérgek hosszú során túl a faszén semlegesíti a kígyómérget, méh- és darázscsípést, bögöly vagy pöcsök csípését, lódarázs csípését, skorpió- és pókcsípést, tengeri és víziállatok csípéseit.
Semlegesíti az élelmiszerekben felhalmozódott mycotoxinokat (az antibiotikumok hagyatéka) és az egészen kíméletlen aflaxinokat.
 
Javallott használatához a lista nagyon hosszú, csak a leglényegesebbek az említetteken túl:
- rossz lehelet
- krónikus csuklás
- szapora széljárás
- kivezetett végbélnyílásnál
- hasmenés, gyomorrontás, felfujódás, gázasodás
- túl folyékony széklet
- meleg égövi hasmenés (gyorsfosás)
- minden gyomor- és bélbetegség
- viszketegség (még akkor is, ha már teljesen elszabadult)
- túlzott epeváladék
- újszülöttek sárgasága (besárgulása) esetén 4,5 gr faszén naponta
- májzsugor (cirrózis) és máj okozta agybántalmak
- alkoholizmus (1 gr faszén -1/2 kávéskanálnyi- közömbösít 60 ml pálinkát)
- toxicomániák (drog, dohány, stb.)
- mérges gombák (gombamérgezés)
- gyógyszermérgezés esetén (pl. aszpirin, paracetamol (jelen pillanatban több, mint 50 gyógyszerben van, gyulladásgátlókban, fájdalomcsillapítókban, tönkre teszi a májat, vesét, szívet stb.), altatók, antidepresszánsok, antibiotikumok stb.)
- ételmérgezés
- koleszterol szint
- kígyómarás, méhcsípés (pakolásként és belsőleg)
- szemgyulladás
- fogmosás, fehérítés
 
Dr. Yatzidis athéni orvos bizonyította, hogy még napi 50 gr mennyiség 20 hónapi fogyasztása sem jár semmilyen hátránnyal.
 
Adagolás: Kúraként kimérni! Esetenként más, de átlagosan:
- 2 evőkanálnyi 3x naponta 15 napig (~ 30 gr naponta)
- aztán 1 kanálnyi naponta 3x 1-4 hónapig (Ez teljes sejtfelújítást eredményez!)
- Gyermekek az evőkanál helyett kiskanálnyit fogyasszanak 15 napig.
 
Mérgezés esetén:
- 50 gr felnőtteknek
- 1 gr/kg gyermekeknek
- 4-6 óránként 20-50 gr faszenet beveszünk 2 napig
Öngyilkosságnál és kómás állapotnál emelhetünk 100-120 grammig.
 
1 evőkanálnyi = 5 gr
 
Faszén kúra alkalmazása: Dr. faszén, maga az orvos
 
- egyedi esetekben (mérgezés, felfúvódás, hasmenés, gyomorsav túltengés stb.)
- kiegyensúlyozott étkezés mellett: - hetente kétszer
- 1 hétig havonta
- 3 hétig kétszer évente
 
A lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk). Vigyázat! A patikai aktív szén például csont alapanyagú.
A faszén kúrának semmi nem tud ellenállni, gázok, alkaloidok, oldószerek, a bélflórában megtelepedő
rothasztó baktériumok, alkohol, mérgek, drogok, nehézfémek és az arzén sem.
 
Figyelem! Használatánál egy megkötés van csak:
 
Olyan orvosságok mellett, amelyek az adott pillanatban szükségesek, NEM alkalmazható!
(Pl. a fogamzásgátlót is közömbösíti)
 
 
 
 
Faszén készítése:
-lyukat ásunk
-tüzet rakunk a gödörben
-amikor már az egész parázslik, fölé rakjuk az elszenesítésre váró fát (ágak vagy hasítékok)
-letakarjuk egy fém, cserép vagy falappal és a kiszedett földdel
 
Alkalmazása a húsipar és a tejipar „gyönyörűséges” kettőse okozta „méregzsákká” válás megtisztítására:
-1 kávéskanálnyi szén egy csésze (250 ml) vízben, zöldteában vagy más gyógynövény forrázatában;
-de a legősibb tudás gabonatejben mondja – így nagyon gyorsan közömbösíti a vér savasságát.
 
 
adszorbeáció
-magába szív
-fizikai jelenség
-a faszén felületén fennakadnak a molekulák
   
abszorbeáció
-maga felé szív
(pl. a bélfalon át is, így tisztítja a vért és a
testnedveket)
 
 
Amiket a faszén nehezen adszorbeál:
 
-erős savak: sósav, kénsav, salétromsav
-erős lúgok: nátronlúg (szóda), lúgkő (hamuzsír)
-hígítók: etanol, metanol, aceton, ethylén-glykol, petróleum származékok
-Lítium sók, vas és nehézfémek
-cián, cianid
Ezeket is közömbösíti, csak lassan és ismételt dózisokban.

Az étkezéstől távoli időben vegyük be, ha kúraként használjuk, mert a vitaminokat és egyéb szubsztanciákat is magához veszi!

Forrás: http://www.altussavaria.hu/content/download/551/1672/file/Aktív%20szén.pdf

*     *     *

MI AZ AKTÍV SZÉN?

Részlet http://egeszseg.origo.hu/cikk/0927/264232/20090708_orvosi_aktiv_szen_hasmenes_1.htm Beküldte: "Pista"

Az aktív vagy orvosi szén speciálisan elszenesített növényi részekből áll: szénvázát rengeteg pórus járja át, ezért rendkívül nagy az úgynevezett aktív felülete: a tabletták ezen a felületen képesek magukhoz kötni a baktériumokat és a méreganyagokat. Ezáltal hatástalanítják őket úgy, hogy megakadályozzák felszívódásukat.

A felület nagyságát, vagyis a mikroporózusság mértékét jól szemlélteti, hogy egy gramm aktív szén felülete mintegy 2,2 teniszpálya felületének felel meg, tehát körülbelül 500 m2 nagyságú. A széntabletták alkalmazásakor azzal is számolni kell azonban, hogy a megkötött anyagok ismét leválhatnak az aktív szén felületéről, éppen ezért fontos, hogy az aktív szén viszonylag gyorsan haladjon át az emésztőrendszeren: ennek elősegítésére a széntablettát gyakran hashajtókkal kombinálják.

Egyes széntabletta-készítmények maguk is tartalmaznak hashajtó hatású anyagokat, például a mesterséges édesítőszerként is ismert szorbitot. Ez utóbbi készítményeket viszont már csak orvosi felügyelettel ajánlott alkalmazni, mert alkalmazásukkor súlyos hasmenés és hányás is felléphet.

A széntabletta a fogamzásgátló hatását is csökkentheti

A víz, a baktériumok és a méreganyagok megkötésére képes, aktív szenet tartalmazó készítmények hasmenés és élelmiszerek, nehézfémek vagy gyógyszerek okozta mérgezések esetén egyaránt alkalmazhatók. Az orvosi szén felületi kötőképessége miatt csökkentheti más, a gyomor- és a bélrendszeren keresztül felszívott gyógyszerek hatását: ez a fogamzásgátló tablettákra is igaz, ezért ajánlatos a széntablettát a többi gyógyszertől időben elkülönítve bevenni.

A faszén és az aktív szén előállítása

Az aktív szén előállításához szükséges fát először oxigénmentes közegben hevítve faszenet állítanak elő. A fa tömegének mintegy felét alkotja víz, ezenkívül nagy mennyiségben tartalmaz különböző szerves illékony anyagokat - melyek az izzítás hatására eltávoznak -, valamint szenet és nem éghető anyagokat, melyek a hamut alkotják: ilyenek a kálcium, a magnézium és a nátrium. Amikor a fa égni kezd, az illékony szerves anyagok, mint például a kátrány a füsttel együtt a levegőbe távoznak. Egy bizonyos hőmérsékleten felül ezek az anyagok teljesen légneművé alakulva hagyják el a fát, vagyis a tűz már nem füstöl, ezért van az, hogy a zsarátnok és az égő faszén már nem füstöl. Ahhoz, hogy faszenet lehessen előállítani, a fát oxigénmentes közegben nagyon magas hőmérsékleten agyag- vagy fémtartályokban kell hevíteni. Ami megmarad, nem más mint tiszta szén, illetve azok az ásványi anyagok, amiket a fa valaha tartalmazott.

Az így előkészített faszenet ezután 800-100 oC fok hőmérsékleten vízzel reagáltatva a széntartalom egy része szén-monoxiddá és hidrogéngázzá alakulva távozik: így keletkeznek a lyukacsos szerkezetet adó pórusok.

Az aktív szenet egy lépésben is elő lehet állítani: az úgynevezett kémiai aktiválást alacsonyabb hőmérsékleten, 300-600 oC fokon végzik, vízelvonó és oxidáló vegyületekkel kezelve a kiindulási anyagként használt fűrészport vagy tőzeget.

Mikor ne alkalmazzunk orvosi szenet?

Lázas hasmenés, valamint maró savak vagy lúgok okozta mérgezések esetén ne alkalmazzunk aktív szenet, mert ez megnehezíti az ilyenkor esetlegesen szükséges vizsgálatokat, például a gyomortükrözést. Nem hatásos az aktív szén sók (vassók, cianidok), oldószerek (metanol, etanol és etilénglikol, hígítók), továbbá növényvédő szerek, valamint benzin, kerozin és egyéb kőolajszármazékok okozta mérgezések esetén, ezért minden esetben egyeztessünk az orvossal, mielőtt bármilyen mérgezés kezelésére széntablettát vennénk be.

Mire figyeljünk gyermekek esetén?

A hasmenéses gyermeknek sokat kell innia, hogy folyadék- és ásványianyag-veszteségüket megfelelően pótolják. A kezelést mindig beszéljük meg a gyermekorvossal!

Lehetséges mellékhatások

Széntabletták alkalmazásakor a széklet feketére színeződik, ezen kívül székrekedés és nagyon ritkán bélelzáródás is előfordulhat.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://atjaro-penta.blog.hu/api/trackback/id/tr622436834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása