Átjáró

A Kapu, amelyet bármikor megnyithatsz a szíveden keresztül. Néhány dolog, ami a vándorúthoz feltétlenül kell...

Friss topikok

  • kiskecske67: Légy oly kedves küldd el nekem is a bizonyítékot! Köszönöm! vitaminmania@citromail.hu (2021.04.16. 14:09) A Belső Föld
  • Miklós Ferenc Zsolt: Adjon egy tippet, hogy hagyjam abba a dohányzást, mert már ráment egy ház ára. A feleségemnek már ... (2021.02.20. 05:59) A Mars-fű rejtélye ( Mi a dohány? )
  • Solyiah: Nagyon tetszenek amiket írsz, bár a szótáramban nem szerepelnek a "kell" vagy "erős kísérletet tes... (2018.06.24. 23:33) A Góbi sivatag rejtélye - Shamballa
  • László Temesi: Nagyon tetszett, tudatosságomat nagyban elősegítette ez az útmutató. Hiszem, hogy így van és tudom... (2016.02.17. 21:12) Saját versek: Az utolsó fa
  • István Darázs: Sosem gondoltam volna! (2013.02.07. 18:15) Alternatív és olcsó gyógymódok

Linkblog

Valami, aminek most kell megtörténnie…

2015.02.27. 19:47 pentalacko

„Nem lehet megoldani a problémákat ugyanazon gondolkodásmóddal, amellyel csináltuk őket!”

/ Albert Einstein /

 

 

Az Asch kísérlet

A múlt század közepén csináltak egy nagyon érdekes pszichológiai kísérletet, melynek célja az volt, hogy megvizsgálják, képes-e egy csoport az egyén valóságról alkotott képét úgy eltorzítani, hogy az teljesen elveszítse a megkülönböztetési képességét, és a valóságot összekeverje a látszattal…

Statisztákkal együtt beültettek egy kísérleti alanyt egy szobába, ahol geometriai ábrákat mutattak, többféle alakban és nagyságban. Az alany nem tudta, hogy a többi ember csak statiszta, és hazudik. A statiszták mindig egyöntetűen hazudtak egy forma méretét vagy alakját illetően, ami az alany ítélő képességét három lépésben úgy eltorzította, hogy képtelen volt egy idő után a helyes döntésre, ítéletre és cselekvésre…kizárólag a csoport véleményére adott, és azt tartotta valóságnak.

Az Asch kísérlet végeredménye sok ezer kísérlet után is ugyan az volt (összegzés):

- Először a cselekvés szintjén történik a torzulás. Az alany úgy gondolja, hogy a többiek tévednek, mégis velük tart, mert megbizonytalanodik afelől, hogy tényleg helyesen cselekszik-e.

- Aztán az ítélkezés szintjén történik a torzulás. Az alany azt gondolja, hogy lehet, hogy a többiek észleltek valamit, amit ő nem. Emiatt rossz döntést hoz, s azt tartja jónak.

- Aztán az érzékelés szintjén történik a torzulás. Ekkor már az alany megkülönböztetési képességét a többiek véleménye eltorzítja. Már nem a valóságot észleli, hanem egy deformációt tart valóságnak. A torzulás fixálódik az emberi rendszerben.

 Ha most összekapcsoljuk ezeket a dolgokat azokkal az eseményekkel, amik napjainkban az emberiséggel történnek, fel kell tennünk a kérdést:

- Miféle erők használják a társadalom torzulását, ami az egyik legnagyobb erő az emberi pszichológiában?

- Sejthetjük, és le is leplezhetjük. Nem engedhetjük, hogy kihasználjanak minket. Ezek az erők, melyek késleltetik a Változást, megpróbálják a tudat energiáját az egyénben tartani. Pontosan tudják, hogy ha az egyéni tudatok képesek kollektivitásra, valami egészen új születik, egy Magasabb Tudat, mely magasabb energetikai szinte emeli a Valóságunkat. Valójában minden egy erő, az egész Univerzum az erők összege. Mi is egy vagy több erőt képviselünk, s képesek vagyunk ezen erők összeadására, és ez által az általunk létrehozott világ újraalkotására. Új identitást kell választanunk, szó szerint újra kell teremtenünk magunkat. Egy teljesen új fajt, teljesen új szervezettel, gondolkodásmóddal, érzelmekkel, akarással. Újra kell teremtenünk az emberi fajt, de most mint közös organizmust, egy élő, szervezett struktúrát, nem különálló személyek szétszórt rendszerét, hanem egy olyan organizmus részeit kell közösen képviselnünk, melynek születése egy új világ küszöbén áll. A következő tudatszinten az emberiség egy kollektív organizmus, mely hihetetlenül intelligensebb és teremtőbb, mint az egyén, s így ennek részei is hihetetlenül intelligensek és teremtők.

A kvantumfizika bebizonyította, amit a középkori rózsakeresztesek tanítottak. Az ember a környezetével együtt nem más, mint rezgő univerzum, egy tudatmező, mely képes a teremtésre. Az általa teremtett világot pedig valóságnak éli meg. Az emberi jelenséget egy finom energetikai háló veszi körül, mint valami fényből szőtt gubó. Ebből a fénygubóból milliárdnyi száll fut szerte szét az ember környezetébe, vastagabbak a családhoz, baráthoz, vékonyabbak más ismerősökhöz, munkatársakhoz, és egészen vékonyak minden felé, rengeteg embert érintve, ki a végtelen Univerzumba. Ezek a fényszálak vastagodnak és fényesednek, ha az ember hite erős, és ha valamin erősen dolgozik, alakot öltenek, teremtenek. A kvantumfizikusok kimutatták, hogy ha egy csoport tíz százaléka erős hittel rendelkezik, és képes egy teljesen új gondolkodási mintát létrehozni, egy pillanat alatt elterjed és megvalósul a csoportban az új cselekvés az említett energetikai kapcsolatok miatt.

Küszöbön áll a Nagy Változás, az emberiség életében eljött a pillanat, amikor feljebb léphet a Teremtési Folyamat örök létráján…

9010_441222429360087_3733363038984053967_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://atjaro-penta.blog.hu/api/trackback/id/tr127226117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása